ηλιακά πάνελ, Solavio, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία

Οικονομική ρομποτική λύση καθαρισμού για ηλιακά πάνελ

Οικονομική ρομποτική λύση καθαρισμού για ηλιακά πάνελ

ηλιακά πάνελ, Solavio, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία

ηλιακά πάνελ, Solavio, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία

Η Solavio με έδρα την Ινδία έχει αναπτύξει τη φορητή και οικονομική ρομποτική λύση καθαρισμού Eco Bot, η οποία είναι συμβατή με επίγειες ηλιακές μονάδες και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών ταράτσας.

Η ινδική startup Solavio έχει αναπτύξει μια πολύ οικονμική, φορητή λύση ρομποτικού καθαρισμού για φωτοβολταϊκές συστοιχίες στέγης και επίγειες ηλιακές εγκαταστάσεις. Η λύση Eco Bot χρησιμοποιεί μια σωληνοειδή μέθοδο στεγνού καθαρισμού για τον καθαρισμό των πάνελ μέσω ροής αέρα και τριβής από ένα αντιστατικό πανί μικροϊνών.

«Η ταχύτητα του ρομπότ και της μονάδας καθαρισμού μπορεί να τροποποιηθεί με βάση την ποσότητα και τον τύπο της σκόνης», δήλωσε ο Suraj Mohan, ο συνιδρυτής της Solavio.

Το bot, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου, μπορεί να μετατοπιστεί χειροκίνητα για να εξυπηρετήσει άλλες σειρές πάνελ. Το αντιστατικό πανί από μικροΐνες δεν καταστρέφει φυσικά τα πάνελ.

«Έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη και πιστοποιημένες παγκόσμιες εταιρείες τρίτων για να δοκιμάσουμε και να πιστοποιήσουμε το bot σε μια επιταχυνόμενη περίοδο (10.000 κύκλοι) που καλύπτει τη διάρκεια ζωής του εργοστασίου», δήλωσε ο Mohan. «Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη συνεχή χρήση, χάρη στον ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μας θάλαμο ψύξης».

Η μπαταρία χρησιμοποιεί ιαπωνική τεχνολογία κυψελών και μπορεί να φορτιστεί με έναν κανονικό φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, έναν γρήγορο φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, έναν ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό πίνακα ή μια ειδική βάση σύνδεσης στο πεδίο.

Το Eco Bot βασίζεται σε cloud, επιτρέποντας απομακρυσμένη παρακολούθηση, έλεγχο και διαχείριση ανταλλακτικών. Τα bots μπορούν να ελέγχονται μέσω κουμπιών ενσωματωμένου, ενός τηλεχειριστηρίου ή ενός πίνακα εργαλείων Internet of Things (IoT).

Η Εταιρεία

Σκόνη και άλλες ακαθαρσίες εναποτίθενται στην επιφάνεια των ηλιακών πάνελ μειώνοντας την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας που φτάνει στα φωτοβολταϊκά στοιχεία. Επομένως, τα ηλιακά πάνελ πρέπει να καθαρίζονται από καιρό σε καιρό για να ελαχιστοποιούνται οι απώλειες απόδοσης.

Με σκοπό να ξεπεραστούν τα προβλήματα που σχετίζονται με τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού ηλιακών πλαισίων τόσο για εγκαταστάσεις ταράτσας όσο και επίγειων εγκαταστάσεων, η Solavio Labs, δημιούργησε ένα νέο, πλήρως αυτόνομο δομοστοιχειωτό ηλιακό ρομπότ καθαρισμού σχεδιασμένο να λειτουργεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον, με κλίση ή κατασκευή.

Χρησιμοποιεί επίσης πατενταρισμένες τρίχες ανθεκτικές στην υπεριώδη ακτινοβολία DUPONT Tynex στις βούρτσες μας για να εξασφαλίσει μηδενική τριβή στην επιφάνεια του φωτοβολταϊκού πίνακα και μέγιστη απόδοση καθαρισμού.

Νέοι τριφασικοί ηλιακοί μετατροπείς από την KSolare
Η Solinteg αποκαλύπτει νέα σειρά με υβριδικούς μετατροπείς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ, ηλιακά πάνελ, Solavio, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία, Επιδότησεις,

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ, ηλιακά πάνελ, Solavio, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία,Επιδότησεις,

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ, Η Solavio ανέπτυξε τη φορητή και οικονομική ρομποτική λύση καθαρισμού Eco Bot, συμβατή με ηλιακά πάνελ και φωτοβολταϊκά ταράτσας. Επιδότησεις φωτοβολταικών,

Close My Cart
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories