ηλιακό πάνελ, Longi, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία

Η Longi κυκλοφορεί νέο πάνελ back-contact με απόδοση 22,8%

Η Longi κυκλοφορεί νέο ηλιακό πάνελ back-contact με απόδοση 22,8%

ηλιακό πάνελ, Longi, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία

ηλιακό πάνελ, Longi, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία

Η Longi κυκλοφόρησε μια σειρά πάνελ που διαθέτουν μια ολοκαίνουργια τεχνολογία υβριδικής παθητικοποιημένης κυψέλης back-contact, με την οποία διεκδικεί μέγιστη απόδοση μονάδας 22,8% στη μαζική παραγωγή. Αρχικά θα προσφέρει τις ενότητες σε μορφές 54, 60, 66 και 72 κυψελών, στοχεύοντας σε εφαρμογές στέγης και κατανεμημένης παραγωγής.

Το ηλιακό πάνελ της Longi διαθέτει τεχνολογία υβριδικής παθητικοποιημένης επαφής back-contact, υποσχόμενη απόδοση έως και 23,8%.

Η Longi Solar κυκλοφόρησε μια ολοκαίνουργια σειρά μονάδων και εισήγαγε μια τεχνολογία κυψελών «υβριδικής παθητικοποιημένης επαφής back-contact». Η νέα σειρά Hi-MO 6 θα εκτελείται αρχικά σε τέσσερις διαφορετικές μορφές που θα στοχεύουν κυρίως σε έργα ταράτσας και κατανεμημένης παραγωγής και περιλαμβάνει προϊόντα που παρέχονται με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά ηλεκτρικά σε επίπεδο μονάδας. Η σειρά θα είναι επίσης διαθέσιμη σε μια σειρά χρωμάτων κατάλληλα για εφαρμογές BIPV.

Στην ηλιακή παραγωγή, το 2022 έχει καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από τους κατασκευαστές είτε μεταβαίνοντας στην τεχνολογία ετεροσύνδεσης (HJT) είτε αναβαθμίζοντας την υπάρχουσα χωρητικότητα PERC για την παραγωγή κυψελών παθητικής επαφής με οξείδιο σήραγγας (TOPCon). Προχωρώντας στην παραγωγή τεχνολογίας back-contact, η Longi στοχεύει σε ακόμη υψηλότερη απόδοση, αν και με μια λιγότερο καθιερωμένη τεχνολογία που εξακολουθεί να θεωρείται ότι έχει τεράστιες δυνατότητες.

Τα φύλλα δεδομένων για τη νέα γκάμα προϊόντων υπόσχονται αποδοτικότητες λειτουργικών μονάδων έως και 22,3%. Επιπλέον, η Longi αναμένει ότι θα είναι σε θέση να επιτύχει το μέγιστο 22,8% στον τομέα της μεταποίησης. Και με τη νέα τεχνολογία κυψελών της, η εταιρεία αναμένει επίσης να κερδίσει πολλά από τα πλεονεκτήματα που παρατηρούνται με το TOPCon και το HJT.

«Οι μονάδες εξοπλισμένες με τεχνολογία κυψελών HPBC μπορούν να παράγουν μεγαλύτερο όγκο ενέργειας σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και χαμηλής ακτινοβολίας και επίσης έχουν ανώτερη απόδοση υποβάθμισης ισχύος», δήλωσε η εταιρεία. Η Longi πρόσθεσε ότι οι προσομοιώσεις της δείχνουν μέση αύξηση απόδοσης έως και 10% σε σύγκριση με το PERC σε τυπικά σενάρια εγκατάστασης.

Με το Hi-MO 6, η Longi εμμένει στη μορφή κυψέλης 182 mm που εισήγαγε πριν από μερικά χρόνια. Οι μονάδες θα προσφέρονται σε μορφές 54, 60, 66 και 72 κυψελών, με ομαστικής ισχύς μεταξύ 410 W και 575 W.

Artist and Guardian

Παράλληλα με τη νέα τεχνολογία κυψελών, η Longi εισάγει πολλές άλλες καινοτομίες μονάδων που ενδέχεται να προσελκύσουν πελάτες στο τμήμα στέγης/κατανεμημένης μονάδας. Μία μονάδα της σειράς με το όνομα «Guardian» πρόκειται να παρέχεται με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά ισχύος σε επίπεδο πάνελ, με τη μορφή του έξυπνου βελτιστοποιητή της Longi. Αυτό επιτρέπει ευέλικτη σχεδίαση συστήματος, παρακολούθηση και βελτιστοποίηση σε πραγματικό χρόνο, καθώς και δυνατότητα ταχείας απενεργοποίησης – ολοένα και μεγαλύτερη απαίτηση σε πολλές αγορές ταράτσας.

Μια άλλη ενότητα της σειράς, που διατίθεται στην αγορά με το όνομα «Artist» θα είναι διαθέσιμη σε διάφορα χρώματα και θα είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη για να ταιριάζει σε έργα που προορίζονται για κτίρια. Η ίδια η τεχνολογία back-contact υπόσχεται βελτιωμένη αισθητική, καθώς οι μονάδες μπορούν να σχεδιαστούν με ελάχιστα κενά μεταξύ των κυψελών και χωρίς διαύλους, δημιουργώντας μια πιο ομαλή εμφάνιση.

Η σειρά ολοκληρώνεται από δύο ακόμη προϊόντα, το ‘Explorer’, το οποίο θα είναι διαθέσιμο με μαύρο οπίσθιο φύλλο και το ‘Scientist’, το οποίο στοχεύει στην υψηλότερη δυνατή απόδοση.

Όλες οι μονάδες θα παρέχονται με 15 χρόνια εγγύηση προϊόντος και 25 χρόνια εγγύηση απόδοσης, η οποία καθορίζει 0,4% ετήσια υποβάθμιση από το έτος 2 έως το έτος 25, αφήνοντας τη μονάδα με το 88,9% της αρχικής της απόδοσης μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση, η Longi αναμένει να έχει την πλήρη σειρά Hi-MO 6 σε μαζική παραγωγή πριν από το τέλος του 2022.

Η Solinteg αποκαλύπτει νέα σειρά με υβριδικούς μετατροπείς
Τα ηλιακά πάνελ IBC ενδέχεται να απομακρύνουν από την αγορά τα TOPCon έως το 2028

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ, ηλιακό πάνελ, Longi, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία, Επιδότησεις,

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ, ηλιακό πάνελ, Longi, φωτοβολταϊκά, νέα τεχνολογία,Επιδότησεις,

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ, Το ηλιακό πάνελ της Longi διαθέτει τεχνολογία υβριδικής παθητικοποιημένης επαφής back-contact, υποσχόμενη απόδοση έως και 23,8%. Επιδότησεις φωτοβολταικών,

Close My Cart
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories